Dorința mea neînsetată de a desluși misterul sufletului uman m-a făcut să caut sens oriunde îl puteam găsi: în filosofie, literatură, psihologie, spiritualitate. După studii aprofundate de filosofie, atât în tară cât în Franța, mi-am dat seama că o înțelegere pur cognitivă -oricât ar fi fost ea de riguroasă și subtilă -nu-mi împlinește nici pe departe dorința de a reconcilia nevoia mea de înțelegere cu acea de a contribui în mod mai semnificativ și de a crea punți de legătura cu viată și cu oamenii din jurul meu.
În 2011 am început formarea în psihoterapie Gestalt, iar în paralel am urmat un master de Psihologie Clinica și Intervenție psihoterapeutică. Cursurile și formările multiple, atât cu psihoterapeuți romani și străini, supervizările, propriul meu travaliu psihoterapeutic- toate acestea m-au purtat către o călătorie interioară și exterioară plină de sens, dar mai ales, m-au ajutat să creez punți de legătura emoționala cu pacienții mei.
În cei peste 7 ani de practica terapeutică, atât cu pacienți individuali, cât și cu cupluri, am încercat să creez un spațiu terapeutic în care pacienții să se simtă în siguranță să navigheze printre emoțiile lor, să-și contureze granițe cât mai clare și mai luminoase cu ceilalți și cu lumea din care fac parte.
Clădim împreuna punți afective prin care ei învață să-și revendice puterea personală, să înoate cutezători prin viață; își redescoperă resurse care să-i susțină in năzuința de auto-împlinire.
În spiritul Gestalt și congruent cu modul nostru natural de învățare si vindecare, îmi iau ca reper procesul de schimbare natural și intrinsec naturii noastre umane și încerc să susțin curgerea lui cât mai lină, mai degrabă decât să mă concentrez pe tehnici sau pe circumscrierea unei problematici de viată.
Prin prezenta mea caldă, non-critică susțin, sunt receptivă și am încredere la tendința naturală de auto-reglare a persoanei din fata mea. Sunt curioasă și mă simt de fiecare data inspirată și impresionata de înțelepciunea intrinsecă a oamenilor de a-și găsi propria busolă interioară, atunci când se simt sprijiniți, văzuți, încurajați și înțeleși.
De foarte multe ori procesul terapeutic este o călătorie dureroasă, plina de peripeții, dar abilitatea de a sta împreună cu ceea ce survine, de a tolera momente intense emoțional, de confuzie și ambiguitate-toate acestea sunt răsplătite din plin prin gustul regăsit pentru viată, prin frumusețea și bogăția vindecării și bunăstarea sufletească pe care le trăiește pacientul la sfârșitul călătoriei noastre împreună.
În aceasta atmosferă de acceptare necondiționată, pacientul integrează niveluri noi de conștientă, iar pe măsura ce asta se întâmplă, persoana simte să lase în urmă modurile vechi, disfuncționale de a fi, în favoarea unora mai adaptive, mai congruente cu potențialul și nevoile din prezent.
Pacienții reînvăță cum să trăiască experiența de a fi aici și acum-o experiență senzoriala vie, însuflețită, care le permite să-și regăsească frumusețea și competența naturale.