Pornind de la ideea că întregul este mai mare decât suma părților, in terapia de cuplu observam cel mai clar cum bogăția și unicitatea unui cuplu transcende singularitatea fiecărui partener, creând o țesătura complexă, misterioasă.
Cel mai adesea, în momentul în care aleg să vină la terapie, cuplurile nu mai seamănă nici pe departe aidoma unei sculpturi armonioase, coerente.
Simpla lor dorință de a reclădi acea energie a coeziunii și solidariștii, a entuziasmului reciproc-energie care a făcut posibil, la început, întâlnirea lor-este uneori combustibilul cel mai de preț al procesului de regenerare și reîmprospătare a conexiunii emoționale și sexuale dintre cei doi parteneri de cuplu.
Adesea partenerii ajung intră-un stadiu al relației în care spirala rânii emoționala pe care și-au provocat-o de-a lungul timpului, neglijența reciprocă, deconectarea afectivă sunt atât de mari, încât stima de sine a fiecărui partener este profund zdruncinată. Iar încrederea de sine este nu numai o resursă și un factor esențial in relațiile de iubire, dar ea reprezintă și un ingredient-cheie pentru atractivitate. Ba mai mult, multe dintre așteptările legate de relație sau de partener sunt direct conectate cu nivelul stimei de sine.
Provocarea cea mai mare pentru parteneri este să-și recapete sentimentul propriei valori, în relație; să-și redobândească încrederea și dorința să riște să se arate vulnerabili emoțional in fața celuilalt.
Când vin la terapie de cuplu, partenerii au nevoie să se poată bucura din nou unul de celălalt, să resimtă afecțiune și să-și exprime în mod liber iubirea.
Rolul meu este să facilitez un spațiu comun, în care fiecare partener se simte îndreptățit să-și trăiască emoțiile- îndreptățire fără de care sistemul nu poate să reintre în funcțiune.
Cu ajutorul procesului terapeutic ajut partenerii:
Terapie in limbile romana, engleza sau franceza. Pentru sedinte si activitati, va stau la dispozitie:
Luni – Vineri: 10:00 – 20:00
Sambata: 10:00-18:00